Social

#obama #mccain #bush #romania #sua #alegeri

Visul lui Barack Obama a devenit promisiune

La incheierea Conventiei Nationale a Partidului Democrat, senatorul a acceptat candidatura la presedintie printr-un discurs istoric.

Senatorul Barack Obama a rostit joi seara, dupa ce a acceptat investitura Partidului Democrat in alegerile prezidentiale din noiembrie, un discurs de o complexitate, o concretete si o fermitate rare, in care si-a etalat amanuntit viziunea sa politica si l-a atacat dur pe rivalul sau republican, John McCain. Obama a vorbit in cea de-a patra si ultima zi a Conventiei Nationale Democrate, in fata unei multimi de peste 75.000 de oameni, adunati pe Stadionul Invesco, din orasul Denver, Colorado .

„Un discurs perfect pentru o natiune sceptica“, „in foarte multe feluri, mai mult o simfonie decat un discurs“, au spus comentatorii americani despre alocutiunea de 43 de minute a lui Obama. Prezidentiabilul democrat a incercat sa cucereasca un public suspicios si sa-l convinga ca este un pragmatic, nu un visator . In acest sens, Obama nici nu a mentionat cuvantul „vis“ decat de maximum doua ori, ba chiar a schimbat sintagma consacrata „visul american“, numind-o „promisiunea americana“.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea