Social

#tantar tigru #malformatii congenitale Zika #virusul zika

Virusul Zika, “pandemie exploziva”. Ce riscuri exista pentru Romania

Virusul Zika, transmis de un tantar, a ajuns in cel putin sase tari europene! Cercetatorii americani au cerut OMS sa ia masuri urgente in cazul raspandirii virusului Zika, despre care spun ca are “potential pandemic exploziv”, scrie BBCNews.

Pentru Romania, virusul Zika nu este o amenintare deocamdata, anunta profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie: “Pentru noi nu este un virus de temut in momentul de fata. Este un virus care produce imbolnaviri in zona tropicala a celor doua Americi, in momentul de fata. Imbolnavirile in marea lor majoritate sunt usoare, o stare febrila care se vindeca fara tratament, nu exista un tratament specific”.

Cel mai mare risc il prezinta femeile insarcinate, care pot aduce pe lume bebelusi cu malformatii congenitale. In Brazilia deja cazurile de microcefalie la nou-nascuti au ajuns la peste 4.000.

Virusul – denumit dupa o padure din Uganda, unde a fost semnalat prima data in 1947 - se transmite prin intepatura tantarului tigru. Nu exista tratament pentru boala pe care o provoaca si nici vaccin. Se pot trata doar simptomele, similare cu cele de la gripa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea