Social

Vintu ravaseste sondajele INSOMAR

Intrigati de rezultatele ultimelor sondaje de opinie, care ii claseaza sub pragul de 5% necesar intrarii in parlament, ieri, parlamentarii conservatori au atacat in termeni duri INSOMAR si Grupul de Studii Sociale 2000, acestia dezvaluind cu documente faptul ca in spatele celor doua institutii se afla interesele fostului infractor de drept comun Sorin Ovidiu Vintu . In acest context, deputatul conservator Nicolae Popa a probat cu documente ca legaturile dintre actionarii INSOMAR cu tandemul FSLI Petrom - SOVintu si interesele acestuia in cumpararea pachetului de 8% din actiunile Petrom destinate salariatilor companiei petroliere prin intermediul Asociatiei Salariatilor, condusa de Liviu Luca, nu sunt tocmai intamplatoare. "Am fost frustrati de cei care se afla in spatele INSOMAR", a spus Popa, care a sustinut ca rezultatele ultimelor sondaje de opinie "elaborate" de institutia mentionata la cererea FSLI Petrom reprezinta rezultatul refuzului repetat al ministrului conservator al economiei si comertului, Codrut Seres, de a permite cuplului Vintu - Luca sa puna mana ilegal, prin intermediul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom, pe pachetul de 8% din actiunile gigantului petrolier pe care statul le va scoate la vanzare in beneficiul angajatilor companiei petroliere.






Conform deputatului Nicolae Popa, la ora actuala, atat INSOMAR, cat si Grupul de Studii Sociale 2000 sunt controlate de fosti acoliti ai lui Sorin Ovidiu Vintu, in speta indivizi care, in perspectiva scoaterii la vanzare de catre Ministerul Economiei si Comertului a pachetului de 8% din actiunile SNP Petrom destinate salariatilor gigantului petrolier, ii fac jocul parintelui FNI prin intermediul unor sondaje de opinie trucate. "Cine trage sforile in INSOMAR?", s-a intrebat Nicolae Popa. Si tot el a oferit raspunsul, insirand actionarii respectivei companii: Gelu Teodorescu - fondator Gelsor si SOV Invest , Cecilia Zavaleche - ruda cu Bogdan Zavaleche (asociat cu Vintu in AC Global Macrosoft SA), Doru Nicolaescu - fondator al SOV Invest, ex-presedinte BRS si asociat cu Vintu in mai multe companii (IEA SA, Deltarom SA, Gelsor Assets Management SA si Imola SA) si Petromservice - companie controlata de Elbahold Ltd. (firma cipriota "mama" a Comac Ltd. - entitate care manageriaza afacerile sindicalistilor condusi de Liviu Luca si despre care exista informatii ca ar fi controlata de Vintu). In acelasi context, Popa a sustinut ca si compania Grupul de Studii Sociale 2000 este controlata de Vintu prin intermediul lui Bogdan Teodorescu, un personaj al carui nume s-a ingemanat cu SOV in afaceri precum IMOLA SA, Grupul de Media Gelsor, Imola Network, press Group SA si G-TV SA. Atacand in termeni duri sondajele efectuate de cele doua entitati, Popa a mai lasat sa se inteleaga ca INSOMAR n-ar fi utilizat de Vintu doar ca mijloc de presiune in cauza SNP, ci i-ar servi acestuia si ca vehicul de externalizat sume importante catre paradisuri fiscale. In acest sens, deputatul PC a oferit a exemplu o modalitate "ieftina" de reciclare de catre Vintu a unor sume importante catre paradisuri fiscale: offshore-ul Comac Ltd. - manager al afacerilor derulate sub umbrela Petromservice, a devenit la un moment dat actionar al INSOMAR, dupa care si-a vandut participatia chiar catre firma pe care o angajase sa-i reprezinte interesele financiare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea