Social

#avertisment medici #coronavirus #medici #gripa

Vin zile grele pentru bolnavii de coronavirus! Avertismentul medicilor

Medicii trag un semnal de alarma! Potrivit acestora vin vremuri grele pentru bolnavii de covid, deoarece se apropie sezonul de gripa. Cele doua boli vor circula in paralel, iar coronavirusul poate fi confundat usor cu gripa.

 

Tocmai din acest motiv, anul acesta va incepe mai devreme imunizarea impotriva gripei. Astfel, se doreste prevenirea blocarii sistemului medical.

"Daca avem ghinionul sa ne infectam in acelasi timp si sa avem doua afectiuni, adica si gripa, si covid, cu siguranta vom face o forma care va fi severa", spune Adrian Marinescu, medic infectinist Institutul Matei Bals.

Medicii ne recomanda sa fim foarte atenti la simptomele pe care le avem, de exemplu oboseala, lipsa mirosului si gustului ne orienteaza catre noul coronavirus. Mai grav este insa ca bolnavii de gripa au aceleasi simptome cu noul tip de virus. 

"Mai ales in raport cu cei mici. In momentul in care exista o simptomatologie, primul lucru pe care-l facem este sa nu-l trimitem la scoala, deci trebuie sa existe izolarea, pana ne lamurim despre ce este vorba. Asta este valabil pentru cei mici, dar si pentru adulti", mai spune Marinescu.

Astfel, primele doze de vaccin vor ajunge in cabinetele medicilor de familie la jumatatea lunii septembrie. Ministrul Sanatatii a anuntat ca va distribui un numar dublu de doze fata de anul trecut, mai exact trei milioane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea