Social

#zapada #iarna #masini #cauciucuri de iarna # cauciucuri

Vin zapezile! Afla ce sanctiuni poti primi daca circuli fara cauciucuri de iarna!

Meteorologii anunta ca incepand cu data de 23 noiembrie iarna se va instala in Romania, primul strat de zapada urmand sa se depuna pana sfarsitul lunii la munte, in regiunile nordice si nord-vestice ale tarii. In aceste conditii, conducatorii auto risca sa primeasca sanctiuni mari daca sunt prinsi de politistii rutieri fara anvelopele de iarna.

Potrivit legislatiei care a intrat in vigoare la data de 1 noiembrie 2011, soferii pot primi 9-20 de puncte de amenda si risca sa li se retina certificatul de inmatriculare a masinii.

Mediafax scrie ca amenzile vor fi in acest an mai mari cu 4,5% fata de 2011. Majorarea a fost determinata de cresterea salariului minim pe economie de la 600 la 700 de lei, punctul de amenda fiind calculat in functie de valoarea acestuia.

Oficialii Politiei Rutiere atrag atentia ca soferii trebuie sa circule cu cauciucuri de iarna pe drumurile acoperite cu polei, gheata sau zapada, indiferent de anotimp.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea