Social

#prognoza meteo #anm #viscol #ninsori #vremea #ger

Vin ninsorile! Peste 30 de centimetri de zapada!

Din aceasta noapte, vom simti ca suntem in luna lui Gerar! Meteorologii anunta ninsori abundente, viscol, ger si ploi atat pentru Bucuresti, cat si pentru alte zone din tara.

Inca de joi noapte, se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei, iar in Crisana si Banat vor predomina ploile. “De vineri, aria precipitatiilor se va putea extinde, astfel incat cantitatile de apa sa totalizeze 15-20 de l/mp indeosebi in zona montana, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent, dar in in regiunile sud-estice cu vant care va avea intensificari", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Romania TV.

De duminica, gerul se se va intensifica, iar temperaturile vor cobori, in special in depresiunile din estul Transilvaniei chiar si sub -15 grade, izolat chiar mai coborate pe timp de noapte. Ger va fi si cursul zilei. De asemenea, precipitatiile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

“Cerul va ramane mai mult acoperit, va patrunde aer rece, temperaturile vor fi in scadere, insa atunci cand norii se vor mai rari si in prezenta stratului de zapada ce se va depune cu siguranta gerul va fi practic la el acasa. Cel mai probabil, marti si miercuri dimineata, ar fi temperaturi si in Capitala sub -12, -14 grade. In tara, prin Transilvania, Moldova, Maramures vor fi temperaturi sub -15, -17 grade, in depresiuni si la munte sub -20 de grade”, a declarat Romica Jurca, expert meteorolog, pentru aceeasi sursa.

“Hartile probabile pe care noi le consultam arata ca cerul se patreaza innorat, va continua sa ninga, dar nu temperaturile ar trebui sa ne sperie foarte tare, ci stratul de zapada ce se va asterne plus viscolul. Ninsori cu intensificari ale vantului vor fi in sudul Moldovei, in Muntenia, inclusiv in Bucuresti, in Dobrogea. Acele cantitati de apa de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare inseamna cel putin 30 de centimetri de strat de zapada. In Bucuresti, in cazul cel mai bun, ar fi undeva la 15 centimetri. in cazul cel mai rau se pot depasi 20-30 de centimetri, vantul va fi foarte intens, vizibilitatea redusa, senzatia de frig accentuata, n-ar fi exclus sa se formeze troiene si in Capitala si in partea sudica si de sud-est a tarii pana in prima parte a zilei de sambata chiar si duminica dimineata ar mai fi si ploi. Este o lupta intre ninsoare si ploaie”, a mai spus Romica Jurca pentru aceeasi sursa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea