Social

Vin furtunile!

Vijeliile din ultimele zile au distrus mai multe gospodarii si au lasat in bezna zeci de localitati. Iar vremea furtunilor, de-abia acum incepe.

"Nu este exclus sa se produca furtuni in perioada urmatoare. Insa, probabilitatea ca astfel de fenomene sa aiba loc este foarte redusa", ne-a declarat seful Centrului National de Prognoza, Teodora Cumpanasu.

CAUZE

Meteorologul ne-a explicat ca furtunile din ultimele zile s-au produs din cauza unui front de aer rece care ne-a traversat tara de la nord-vest la sud-est. Aceasta masa de aer rece a intrat in contact cu masa de aer cald deja existenta in atmosfera si astfel au luat nastere furtunile. Trebuie amintit ca zilele trecute, temperatura a ajuns si la 25 de grade Celsius. Aceasta caldura este specifica sezonului cald, la fel si furtunile care sunt obisnuite in lunile iulie si august. In ciuda zvonurilor, vijeliile nu au nici o legatura cu eclipsa partiala de soare.



VICTIME SI PAGUBE

Furtunile si ploile abundente din ultimele zile au produs pagube importante in 17 judete ale tarii. Astfel, un copil de 13 ani din Hunedoara a disparut. Baiatul, care este vicecampion national la canotaj , nu e de gasit, dupa ce o furtuna puternica l-a surprins pe lacul Cincis, la antrenament. In municipiul Targu-Jiu, o fata de 19 ani a fost ranita de bucatile desprinse din acoperisul unui bloc in constructie. Un barbat din Alba Iulia a fost ranit la o mana, fiind lovit de bucati desprinse dintr-un acoperis smuls de vant. Totodata, zeci de localitati din toata tara au ramas fara energie electrica din cauza furtunilor. (D.R.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea