Social

#obezitate #vierme #mutatii genetice #combatere obezitate

Viermele care nu se ingrasa, secretul pentru slabit

Cercetatorii au descoperit ca un vierme de mici dimensiuni, Caenorhabditis elegans, ar putea detine secretul pentru a combate obezitatea intr-un mod eficient.

Oamenii de stiinta spun ca o mutatie genetica prezenta in ADN-ul acestui vierme ii permite sa nu se ingrase niciodata. Aceeasi mutatie ar putea sa ii ajute pe specialisti sa produca o pilula care sa le permita oamenilor sa manance oricat de multe dulciuri fara sa ia deloc in greutate, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

"Dietele bogate in zaharuri primite de viermi erau echivalente cu dietele occidentale ale oamenilor", a spus profesorul Sean Curran, coordonatorul studiului, referindu-se la dieta preferata a multor occidentali, caracterizata prin mari cantitati de lipide si de glucide, precum burgerii, cartofii prajiti si bauturile carbogazoase.

Unii dintre viermii care prezentau gena SKN-1 superactiva puteau sa consume cantitati incredibil de mari de zaharuri fara sa se ingrase deloc, in timp ce viermii C. elegans obisnuiti se ingrasau foarte mult urmand aceeasi dieta.

Acelasi tipar genetic a fost descoperit in aproape toate vietuitoarele din lume, de la celulele de drojdie si pana la oameni.

Sursa foto: vegaschatter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea