Social

Viena citeste Romania!

ICR viena s-a asociat cu cea mai importanta organizatie literara din Austria pentru promovarea scriitorilor romani contemporani. Incepand cu luna aprilie, ICR Viena si Societatea Austriaca pentru Literatura (Osterreichische Gesellschaft fur Literatur - OGL) vor organiza in parteneriat programe cadru lunare, sub motto-ul "Viena citeste Romania!"

Societatea Austriaca pentru Literatura (Osterreichiche Gesellschaft fur Literatur - OGL) este condusa de o reputata personalitate a lumii literare austriece, Marianne Gruber, autoare a unor importante antologii si scriitoare. Pe 9 aprilie, sub motto-ul "Viena citeste Romania", seria programelor lunare organizate de ICR Viena la sediul Societatii Austriece pentru Literatura va debuta cu o prezentare a volumului "Fata din casa vagon" de Ana Maria Sandu, in lectura cunoscutei actrite Katharina Stemberger.

Invitata ultimei editii a matineului literar organizat pe 16 martie la sediul ICR Viena a fost Simona Popescu, cu romanul "Exuvii".

Despre carte si foto eveniment pe: www.kulturraumrumaenien.blogspot.com. Despre programele ICR Viena de promovare a literaturii romane contemporane Initiate de ICR Viena in martie 2007, in colaborare cu editura Polirom, programele cadru lunare Matinee&Brunch, derulate la sediul ICR Viena, au reprezentat un efort sustinut si coerent de promovare a literaturii romane contemporane.

El a fost dublat in 2007 de parteneriatul cu Institutul de Romanistica din cadrul Universitatii Viena pentru introducerea in curricula universitara a textelor autorilor romani, carora le-au fost organizate lecturi la ICR Viena, iar editura Polirom a fost solicitata sa doneze Institutului de Romanistica volumele autorilor participanti in program. TOT in anul 2007, ICR Viena a organizat primul simpozion de traductologie in vederea stimularii interesului pentru profesia de traducator in randul studentilor si absolventilor din Austria si a promovarii programului de burse pentru traducatori, initiat de Institutul Cultural Roman.

ICR Viena a derulat deasemenea programe in parteneriat cu Kulturkontakt, cea mai importanta asociatie austriaca care sustine prin programe de residenta si traduceri cunoasterea literaturii romane contemporane in spatiul de limba germana, cu editurile Zsolnay, Residenz, Drava, Braumueller, edition per procura.

In cadrul acestor parteneriate au fost lansate traducerile in limba germana ale unor autori importanti ca Mircea Cartarescu , Daniel Banulescu si Dan Lungu. In anul 2008, ICR Viena continua programul cu promovarea literaturii feminine, initiativa foarte bine primita de publicul austriac, de mediile literare si organizeaza standul romanesc la cea de a 61-a editie a Targului de Carte din Viena.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea