Social

Videanu este acuzat ca da cadouri de zeci de milioane de euro sponsorilor sai

La ordinul sefului sau, Traian Basescu, actualul primar general incalca legea fara sa clipeasca, atribuind contracte de sute de milioane de euro oamenilor de casa ai Partidului Democrat si ai Palatului Cotroceni. Beneficiar al unui astfel de tip de contract este firma Dalli, care a primit cadou prelungirea ilegala a contractului. Prin aceasta, fosta firma a barbatului Elenei Udrea este beneficiara taxei de parcare pentru toate locurile cu taxa din Bucuresti.

Primarul Capitalei, Adriean, Videanu a atribuit, prin incredintare directa, o lucrare in valoare de 73,9 milioane euro unei companii care i-a sponsorizat campania electorala. Astfel, SC Romair Consulting SRL a intrat in posesia unui contract pentru "reabilitarea zonelor urbane cu deficiente majore in servicii de alimentare cu apa si canalizare in Bucuresti, sectoarele 1 si 6". Cu alte cuvinte este vorba despre alimentare cu apa si refacerea structurii de canalizare in cartiere cu probleme, acolo unde s-au inregistrat si cele mai mari pagube la inundatiile din vara acestui an, dar si realizarea unei mari investitii in zona rezidentiala Baneasa. Din totalul lucrarii, 60% se concentraza pe zona rezidentiala, respectandu-se astfel promisiunea actualului edil-sef, care promitea in campania electorala reabilitarea si dezvoltarea zonelor rezidentiale ale Capitalei. Consilierul general Vlad Dumitrescu a declarat ieri ca lucrarile pentru acest proiect au inceput cu o saptamana inainte ca acesta sa fie prezentat spre dezbatere in Consiliul General. Proiectul a fost respins din cauza faptului ca nu erau indepliniti toti parametrii tehnici si nici modalitatea de stabilire a pretului de executie. Dumitrescu a solicitat explicatii primarului general. El a sesizat Curtea de Conturi , Parchetul General si DNA pentru acest contract, aflat in derulare, dar care nu exista in actele primariei.


Romair l-a sponsorizat pe Videanu cu 1 miliard de lei vechi

"Videanu a fost convins ca acest contract va fi aprobat de consilieri, pentru ca are majoritatea in Consiliul General. El nici nu se astepta ca firma care a primit acest contract, Romair Consulting SRL, sa nu aiba toate actele, respectiv cate un proiect pentru fiecare din cele opt zone vizate. Evident ca lucrarile au inceput in zona rezidentiala Baneasa, acolo unde necesitatile erau mult mai mari decat in cartierele nevoiase unde oamenii stau si se roaga in fiecare zi sa nu ploua ca sa nu fie inundati", a precizat Dumitrescu. Acesta a mai precizat ca, potrivit declaratiilor facute la Curtea de Conturi de Partidul Democrat, firma care a preluat acest contract a mai primit, in ultimele cateva luni, peste 20 miliarde de lei. "Videanu are grija de prietenii lui. A primit de la acestia, potrivit declaratiilor oficiale, peste un miliard de lei in campania electorala si le-a dat pana acum peste douazeci, prin contracte atribuite in aceeasi maniera, si anume incredintarea directa. Acum insa este vorba despre interese mult mai mari, pentru ca zona Baneasa reabilitata inseamna cu totul altceva, si se vede din valoarea lucrarilor atribuite acum".


Firmei Dalli i s-a reinnoit ilegal contractul cu Primaria

Un alt contract cu "cantec" semnat de primarul general este cel referitor la parcarile din Bucuresti semnat cu firma Dalli. Videanu a semnat fara nici o baza legala prelungirea contractului fostei societatati a barbatului Elenei Udrea, asigurandu-i astfel, pentru inca un an, un castig de cateva sute de milioane de euro, fara a o obliga sa faca nici o investitie. Lucrand in conditii de monopol , intrucat este cu voia fostului primar general unicul astfel de Prestator de servicii din Bucuresti, cu tarife stabilite prin decizie a Consiliului General, firma Dalli a fost inca de la inceput capusa ideala, si exemplul tipic de incalcare a legislatiei europene. Consilierul general Vlad Dumitrescu i-a cerut ieri public lui Adriean Videanu sa explice care este fundamentul deciziei luate si sa prezinte bucurestenilor motivatia pentru care ei trebuie sa plateasca parcarea in conditiile in care nu se asigura paza masinilor, incasandu-se sume fbuloase din aceasta afacere.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea