Social

#adriean videanu #fonduri europene #credibilitate guvernamentala

Videanu: 2007 si 2008, ani ratati pentru Romania

Pentru a avea o crestere economica de 2,5% in 2009 trebuie sa se consolideze mediul de afaceri, iar constructia bugetara trebuie sa compenseze pierderile de piete din zona sectorului privat si protejarea categoriileor vulnerabile, cum ar fi persoanele cu pensii si salarii mici, a declarat, luni, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Trebuie sa recastigam credibilitatea Romaniei. Spuneam in ianuarie 2008 ca anul 2007 a fost un an ratat. Acum putem spune ca in 2008 s-a intamplat la fel, deoarece in momentul de fata Romania are cu greu acces la liniile de finantare externe", adaugat Videanu.

Ministrul Economiei a criticat modul in care a actionat din punct de vedere economic vechea guvernare, care incearca acum "sa se justifice financiar" pentru pierderile din sectoare mari si pentru scaderea cererii. Acesta a declarat si ca o prioritate pentru prezenta guvernare este atragerea fondurilor europene in proportie de 100%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea