Social

# usl #alegeri anticipate #victor ponta

Victor Ponta vrea alegeri anticipate

Presedintele PSD Victor Ponta vrea ca alegerile parlamentare sa nu fie amanate pana in noiembrie, dar din cauza prevederilor constitutionale, scrutinul nu poate fi facut in septembrie.

"Optiunea mea personala din pacate este restrictionata de prevederile constitutionale. Am discutat in mai multe ocazii si cu alti juristi, nu cred ca doar opinia mea e mai importanta. Exista o prevedere in Constitutia Romaniei care ne incurca foarte tare, care spune ca in maximum 20 de zile de la data alegerilor trebuie convocat noul Parlament.

Ori, daca le facem in septembrie si convocam la 20 de zile, fostul Parlament inca nu si-a incetat mandatul. Trebuie sa gasim solutia constitutionala, pentru ca eu cred ca este in interesul tuturor fortelor politice sa nu ajungem cu alegerile in noiembriei", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta are la dispozitie 10 zile pentru a-si forma echipa de ministri cu care sa se prezinte in fata Parlamentului pentru un vot de incredere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea