Social

#victor ponta #reorganizarea teritoriala a romaniei #judete romania

Victor Ponta renunta la proiectul PDL privind reorganizarea teritoriala a Romaniei

Victor Ponta, noul premier al Romaniei, intentioneaza sa renunte la la proiectul PDL de reorganizare teritoriala a tarii.

In schimb, primul-ministrul spune ca va aplica propriul proiect, care prevede pastrarea judetelor.

"Noi am prezentat deja propriul nostru proiect si il vom si implementa. Judetele raman, pentru ca au anumite atributii legate de activitatea normala a autoritatilor locale, iar in 2014 vom face regiuni, iar odata cu alegerile pentru Parlamentul European vom alege Consiliul Regional si presedintele Consiliului Regional", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Ponta a mai spus ca isi propune ca din directia Guvernului central sa delege mai multe atributii catre judete si regiuni.

Pe de alta parte, premierul a anuntat ca este gata sa-l demita pe Andrei Marga, noul ministru de Externe, daca se vor confirma informatiile lansate de Sebastian Lazaroiu, potrivit carora acesta ar fi colaborat cu Securitatea.

"In primul rand, domnul Lazaroiu este cunoscut drept colportand tot felul de lucruri neadevarate. Eu il respect pe domnul Marga, am avut incredere in domnia sa. In rest, daca exista oricare dintre membrii Cabinetului care nu indeplineste conditiile legale, inclusiv de a nu fi colaborat cu fosta politie politica, evident ca il voi inlocui", a spus Ponta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea