Social

#victor ponta #Nyiro Jozsef #poet nyiro jozsef

Victor Ponta: Declaratiile unor oficiali maghiari in cazul Jozsef nu sunt in linia relatiei de buni vecini

Premierul Victor Ponta sustine declaratiile unor oficiali maghiari pe tema reinhumarii poetului Nyiro Jozsef, printre care si presedintele Parlamentului ungar, "nu sunt in linia relatiei de buna-vecinatate dintre statul roman si cel maghiar", si ca va aduce in discutie aceasta problema cu prim-ministrul Ungariei.

"Guvernul Romaniei sustine cu fermitate decizia Prefecturii judetului Harghita de a ataca in contencios administrativ adeverinta de inhumare a lui Nyiro Jozsef, apreciind si atitudinea primarului din Odorheiul Secuiesc si reiterand ca, la acest moment, orice demers in acest sens trebuie suspendat", potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Guvernul Romaniei considera necesar sa aiba o pozitie echilibrata si europeana, chiar in fata unor actiuni vadite de provocare comise de formasiuni politice si extremiste angrenate in campania electorala pentru alegerile locale. In acest context, credem ca este regretabila implicarea directa in aceasta actiune si in campania electorala a fortelor politice extremiste, a presedintelui Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, si a presedintelui partidului de extrema dreapta, Yobbik, Gabor Vona", se mai arata in comunicat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea