Social

# usl #referendum #curtea constitutionala #victor ponta #demitere basescu

Victor Ponta: Citirea deciziei Curtii Constitutionale nu va fi boicotata de parlamentarii USl

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca parlamentarii USL nu vor boicota citirea deciziei Curtii Constitutionale referitoare la referendum in plenul reunit al celor doua Camere.

"Pot sa va garantez in ceea ce priveste PSD, USL, ca noi nu vom ridica problema cvorumului, in sensul in care e o perioada de vacante si poate ca nu vor fi atat de multi parlamentari. E o formalitate citirea. Nu vom intarzia, nu vom boicota, nu vom invoca noi un artificiu procedural", a spus Ponta. Premierul a precizat desi este liber de partid, nu-i poate rechema pe parlamentari din vacanta.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, declarase marti ca in momentul in care va primi hotararea Curtii Constitutionale va convoca sedinta Biroului Permanent.

"Decizia trebuie citita in plenul Curtii, dupa aceeea se trimite celor doi presedinti de Camere, cei doi presedinti convoaca Birourile Permanente, care trebuie sa fie in cvorum - pentru ca aici se aplica si Regulamentul Senatului. Birourile Permanente convoaca plenul reunit intr-o sedinta extraordinara, plenul trebuie sa fie in cvorum, se citeste decizia Curtii si se inchide plenul. Apoi se publica in Monitorul Oficial, de indata", a afirmat Zgonea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea