Social

#politica #traian băsescu #victor ponta #uniune bancara

Victor Ponta: Basescu si-a dat cu parerea in legatura cu uniunea bancara

Premierul Victor Ponta il ataca din noua pe presedintele Traian Basescu, Ponta spune ca seful statului "si-a dat cu parerea" cand i-a asigura pe liderii Consiliului European si Comisiei Europene ca Romania va lua parte la uniunea bancara, fara a fi membra a zonei euro.

"Sunt convins ca domnul presedinte Basescu nu se poate angaja in numele Romaniei, ci si-a dat cu parerea. In numele Romaniei se pot angaja Parlamentul, Guvernul. Domnia sa are o parere si are dreptul la o parere", a spus Victor Ponta.

Vineri, Traian Basescu a declarat la Bruxelles ca i-a asigurat pe Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, si Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European, ca Romania opteaza pentru uniunea bancara, chiar daca nu face parte din zona euro.

"L-am asigurat si pe domnul Barroso si pe domnul van Rompuy ca Romania va fi parte a uniunii bancare - sigur, aici sunt de discutat modalitatile - iar argumentul principal pentru care Romania doreste sa fie parte a uniunii bancare, chiar daca nu este in zona euro, este legat de faptul ca 85% din piata banking-ului romanesc e ocupata de banci din zona euro", a precizat presedintele Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea