Social

Victimele Olimpiadei

Norvegienii le cer sportivilor explicatii cu privire la rezultatele slabe de la Torino, iar guvernul japonez vrea sa reduca numarul membrilor delegatiei nipone.

Norvegia a fost marea deziluzie a celei de-a XX-a editii a Jocurilor Olimpice de iarna, cistigind la Torino doar doua medalii de aur, zestre dezastruoasa daca ne raportam la cele 13 titluri olimpice obtinute in 2002, la Salt Lake City. Marea deceptie au constituit-o schiorii de fond, care la editiile trecute dominau probele incepind cu 15 km pina la cea de 50 km, iar acum au obtinut doar cinci clasari pe podium. Nici biatlonistii nu au reusit vreun titlu, Ole Einar Bjorndalen, care in urma cu patru ani cistiga aurul in toate probele in care participa, luind acum doua medalii de argint si doua de bronz. Astfel, presa norvegiana a criticat in termeni duri evolutia sportivilor, ziarul Verdens Gang considerind ca a fost un fiasco absolut. De asemenea, un ziarist de la cotidianul Aften Posten a calculat ca Norvegia a cistigat o medalie la 280.000 de locuitori. Nici Japonia nu a fost multumita de sportivii sai, in ciuda titlului olimpic la patinaj artistic obtinut de Shizuka Arakawa. Shinzo Abe, secretarul primului-ministru, vazut de multi drept viitorul premier, considera ca este necesara reanalizarea strategiei pentru Olimpiada de iarna , el declarind: Ar fi mai bine sa reducem numarul persoanelor din delegatie, cu scopul de a creste capacitatea acestora de a realiza performante bune.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea