Social

#premier #psd #constantin nita # Minister de Finante

Vicepresedintele PSD: Ministerul de Finante trebuie sa fie al partidului care da premierul

Constantin Nita, vicepresedintele PSD, este de parere ca Ministerul de Finante trebuie sa fie al partidului care da premierul.

Intrebat astazi, la RFI, daca ar fi de acord ca portofoliul ministerului sa ajunga la PNL, Constantin Nita a raspuns: "Nu, pentru ca, in opinia mea, Ministerul de Finante reprezinta mana dreapta a oricarui premier".

Din acest motiv, Nita si-a marturisit convingerea de nestavilit ca Primul Ministru trebuie sa determine si conducerea Ministerului de Finante.

"Ministerul de Finante trebuie sa fie, de regula, al celui care reprezinta partidul de guvernamant sau cel care are primul-ministru. Asta e o chestiune la care tin foarte mult", a subliniat vicepresedintele PSD.

In viziunea sa, viitorul sef de la Finante trebuie sa fie pragmatic, sa aiba viziune si sa nu sa limiteze la "o activitate strict contabila".

Marti seara, liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca cea mai probabila propunere a USL in ceea ce priveste noua structura a Guvernului este impartirea Ministerului de Finante in alte doua ministere. In ceea ce priveste Ministerul Economiei, acesta se va diviza in alte trei ministere, dupa modelul intalnit in Franta.

Sursa foto: inpolitics.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea