Social

Vicepremierul Copos este la un pas de suspendare

Procurorii i-au prezentat ieri lui George Copos acuzatiile in dosarul Loteria . Trimiterea dosarului in judecata trage dupa sine si propunerea de suspendare din Guvern.

Dupa ce i-a fentat de trei ori pe procurorii care il ancheteaza, vicepremierul George Copos s-a prezentat ieri la DNA. Desi a fost citat pentru ora 9.00, vicepremierul s-a grabit nitel si a intrat pe usa DNA la 8.30.

Dupa ce procurorul care se ocupa de caz i-a prezentat vicepremierului materialul de urmarire penala , George Copos a refuzat sa semneze procesul-verbal care atesta faptul ca procurorul i-a prezentat invinuirile ce ii sint aduse in dosarul privind frauda de peste 40 de miliarde de lei in cazul Loterie - Ana Electronic.

Conform procedurilor, acesta a fost ultimul pas inainte ca procurorul de caz sa inchida dosarul in cazul lui Copos si sa-l trimita instantei supreme, care urmeaza sa se pronunte asupra vinovatiei vicepremierului. Pentru incheierea totala a dosarului, mai este asteptat la DNA si Nicolae Cristea , ca sa i se anunte si lui acuzatiile.

Potrivit legii privind responsabilitatea ministeriala, vicepremierul George Copos poate fi suspendat din functie de catre presedintele tarii. Procedura este urmatoarea: ministrul Justitiei sau, dupa caz, primul-ministru comunica presedintelui data la care a fost sesizata Curtea Suprema de Justitie; apoi, presedintele Traian Basescu este singurul care poate dispune suspendarea din functie a vicepremierului George Copos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea