Social

#nelson mandela # moarte nelson mandela #nelson mandela inamormantare #viata nelson mandela

Viata lui Nelson Mandela in 10 imagini inedite

Nelson Mandela, un simbol si inspiratie pentru o lume intreaga a avut o viata care a facut deja subiectul unui film si a mai multor carti. Momentele spectaculoase din viata sa sau pur si simplu fragmente din trairile sale au fost surprinse de imagini care astazi, a doua zi dupa moartea liderului sud-african, fac din inconjurul lumii. 


Impactul laureatului Premiului Nobel pentru Pace asupra intregii lumi a fost reconfirmat si omagiat din nou in noiembrie 2009, cand reprezentantii ONU au proclamat 18 iulie (ziua de naștere a liderului african) drept Ziua Mandela. 

"Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape", a declarat presedintele sud-african in functie Jacob Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg. Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Mandela va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, în perioada 11-13 decembrie.

Nelson Mandela a decedat in seara zilei de 5 decembrie, in resedinta sa de la Johhanesburg, la varsta de 95 de ani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea