Social

#obezitate #depresie #fericire #cum sa fii fericit #studiu fericire

Viata intr-un oras mare produce depresie si obezitate

Aproximativ jumatate dintre locuitorii Bucurestiului s-au confruntat cu stari depresive si cu probleme de greutate in ultimul an, potrivit unui studiu realizat recent de Departamentul de Sociologie al SNSPA.

Conform rezultatelor sondajului realizat de Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, 40% din bucurestenii participanti la studiu au declarat ca au avut stari depresive si s-au simtit tristi in ultimele 12 luni, in timp ce 11% au mentionat ca simt depresia frecvent.

De asemenea, o alta problema majora cu care se confrunta bucurestenii este obezitatea. Potrivit aceluiasi studiu, persoanele in varsta, de peste 60 de ani, sufera in general de obezitate. Astfel, 20,4% din femeile de peste 60 de ani chestionate au declarat ca au probleme cu greutatea, in timp ce doar 12,6% din barbati au precizat ca au aceasta problema.

Totodata, si tinerii chestionati au facut mentionari in acest sens. 14,6% din barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 59 de ani au declarat ca sufera de obezitate, iar 10,3% din femeile cu aceeasi varsta au mentionat si ele aceasta afectiune.

Sursa foto: medlive.hotnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea