Social

#vesti proaste parinti #ingrijire copii #copii #parinti

Vesti proaste pentru parinti! Nu mai primesc bani pentru a sta cu cei mici

Incepand de saptamana viitoare, parintii nu vor mai primi bani pentru a sta acasa cu cei mici. Masura de sprijin, oferita pe perioada in care studiile au fost suspendate, se incheie pe 15 iunie, odata cu incheierea anului scolar.

In schimb, pentru a veni in sprijinul parintilor, Guvernul a promis redeschiderea creselor, gradinitelor si afterschool-urilor.

“O masura care am vazut ca a suscitat dezbateri. Odata cu incheierea scolii va inceta masura de sprijin instituita pe perioada suspendarii care a permis parintilor sa stea cu copilul beneficiind de plata a 75% din salariu.

Aceasta forma de sprijin care a functionat in starile de urgenta si alerta va inceta, si familiile active vor fi in situatia extrem de dificila sa gaseasca o solutie ca in perioada in care se duc la serviciu sa gaseasca o persoana sa aiba grija de copii.

Daca nu vor exista astfel de solutii, permitem, in conditii extrem de stricte, prin ordin comun al ministrului Sanatatii , Educatiei si Muncii, redeschiderea gradinitelor, activitatilor de tip afterschool, care functioneaza normal pe perioada verii”, a declarat Ludovic Orban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea