Social

#concediere angajati bugetari #concedieri #bugetari #reincepere concedieri

Vesti proaste pentru bugetari: reincep concedierile

Guvernul anunta la inceputul lunii martie ca va incepe un program de concediere colectiva in sectorul energetic ce se va desfasura in intervalul 2013-2018, iar salariatii vor primi plati compensatorii si un venit lunar de completare. Aceasta hotarare a fost aprobata, iar in curand vor incepe concedierile.

Astfel, noua ordonanta prevede ca numarul salariatilor care urmeaza sa fie disponibilizati sa nu fie stabilit prin hotarare de Guvern, ci Executivul sa aprobe doar cuantumul platilor compensatorii. De asemenea, programul concedierilor colective va fi elaborat de societatile de stat.

De asemenea, noua ordonanta cuprinde si un articol suplimentar, conform caruia planurile de disponibilizare intocmite de operatorii economici se aproba "in conditiile legii".

La inceputul lunii martie, Ministerul Economiei a realizat un proiect de ordonanta care cuprindea o lista cu companiile care urmeaza sa faca restructurari, care se vor face prin hotarare de Guvern va fi stabilit si numarul salariatilor care urmau sa fie disponibilizati.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat atunci ca Executivul nu va efectua "disponibilizari ample" de personal in companii de stat, dar ca din 1990 nu a existat vreun an fara concedieri si nu vrea sa se creada ca 2013 "va fi diferit".

Sursa foto: observatordebacau.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea