Social

#vesti bune #discriminari #pensie #legea pensiilor

Vesti bune! Nu vor mai exista discriminari la pensie! Ce schimbari vor avea loc si cine va primi cateva sute de lei in plus

Vesti bune pentru romani. Nu vor mai exista discriminari la pensie. Guvernantii doresc sa repare o inechitate care duce la discriminari majore in ceea ce priveste venitul obtinut.

 

Este vorba despre discriminarea sexuala. Femeile si barbatii care au ocupat aceleasi functii au, in prezent, pensii diferite. Femeile au pensii cu cateva sute de lei mai mici, chiar daca au avut aceeasi functie. Iar acest lucru se intampla indiferent de profesie.

Anuntul a fost facut de presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, pentru Antena 3 CNN. Acesta a declarat ca, odata cu noua Lege a Pensiilor, aceste diferente vor disparea.

Intrebat de reporterii Antena3 CNN daca diferentele de pensie dintre o persoana de sex femenin si una de sex masculin care a avut aceeasi functie si aceleasi puncte de pensie, ambii fiind contabili, vor primi acelasi venit, cu noua lege a pensiei, Baciu a raspuns afirmativ.

“Da, asa este. Noua lege a pensiilor asta isi propune sa rezolve, in principal. Sa elimine aceste inechitati.”

 Astfel, potrivit noii legi, multe dintre femei vor primi cu cateva sute de lei in plus la pensie, astfel incat acestea sa aiba aceleasi venituri cu cele ale barbatilor care au avut aceeasi functie si aceleasi puncte de pensie.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea