Social

# salariul minim pe economie #salariu presedinte #ministrul muncii #crestere salariala

Vesti bune! Cresc salariile

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat astazi ca salariul minim pe economie va fi majorat incepand cu 1 ianuarie 2016. Astfel, acesta va ajunge, de la 975 de lei cat este acum, la 1.200 de lei.

Modificarea vine ca urmare a noii legi de salarizare. "Salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei si va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016. Cel mai mare salariu va fi cel al presedintelui Romaniei, egal cu al premierului, egal cu cel al presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, egal cu cel al presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Oficialul a mai spus ca, dupa ce s-a reusit majorarea salariile in educatie si sanatate, urmatorii care vor primi lefuri mai mari vor fi cei din sectorul bugetar. "Ceea ce am reusit noi sa facem pentru anul acesta este sa crestem salariile in educatie si sanatate. Acum ne uitam spre tot sectorul bugetar, administratia locala, centrala, pentru ca aici nu au mai fost facute niciun fel de majorari, iar motivarea personalului nu exista", a precizat Rovana Plumb, potrivit romaniatv.net.

Sursa foto: anuntulfinanciar.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea