Social

# produs de lux #cafea

Vestea pe care n-o asteapta nimeni! Cafea poate deveni un produs de lux

Cafeaua reprezinta pentru majoritatea oamenilor de pe planeta un mod de viata. Ce poate fi mai frumos decat sa savurezi dimineata o cafea buna si sa navighezi pe net, ar spune multi dintre acestia.

Ei bine, este posibil ca intr-un viitor nu foarte indepartat, cafeaua sa nu mai fie la indemana oricui.

Da, da, cafeaua poate deveni un lux! Si tot oamenii sunt de vina. Din cauza schimbarilor climatice majore, la nivel planetar, a secetei si a bolilor tot mai rezistente, multe planatii sunt in pericol sa dispara.

La Targul International de la Berlin mai multi producatori de cafea prezenti la eveniment au precizat ca aceste schimbari climatice pun in pericol viitorul plantatiilor de cafea.

In plus, concluzia unui studiu realizat la inceputul lui 2019, de catre specialistii Gradinii Botanice din Kew (Marea Britanie) este aceea ca mai bine de jumatate dintre plantatiile de cafea, de la nivel mondial, sunt in pericol din cauza incalzirii globale.

In ultimii 9 ani, piata cafelei s-a dezvoltat constant. Numai in 2019 se preconizeaza o crestere a veniturilor de aproape 6%.

Si, totusi, viitorul cafelei pe plan mondial este incert.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea