Social

# liber revelion # liber craciun #hotarare guvern #craciun

Veste excelenta! Ce cadou vor primi romanii de Sarbatori

Cu doar doua saptamani inainte de Craciun, romanii primesc o veste buna. Guvernul a hotarat, in sedinta de ieri, ca zilele de miercuri, 24 si 31 decembrie, din ultimele doua saptamani ale acestui an sa fie libere.

Masura se aplica in cazul personalului bugetar, cu exceptia celor din institutiile publice a caror activitate trebuie asigurata, se arata in comunicatul transmis de Guvern. "Prin hotararea adoptata de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 si 31 decembrie 2014, pentru salariatii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea in program normal in zilele de 13 si 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru, pana la data de 31 ianuarie 2015", se mai arata in comunicat.

Potrivit Codului Muncii, sarbatorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucratoare, altele decat cele din weekend, majoritatea asimilate sarbatorilor religioase, scrie Mediafax. Pentru sfarsitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 si 26 decembrie, reprezentand prima si a doua zi de Craciun, iar zilele libere de la inceputul anului viitor sunt 1 si 2 ianuarie, de Anul Nou.

Foto: mts3042hamzah.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea