Social

# intarziere pensie #ianuarie #pensionari #pensie

Veste dura pentru pensionarii din Romania! Pensiile vor fi intarziate in luna ianuarie

 

 

Vesti proate pentru pensionarii din Romania! Pensiile aferente lunii ianuarie vor ajunge cu intarziere, au anuntat reprezentantii Postei Romane. Astfel, distribuirea pensiilor pentru prima luna din anul 2022 se va face cu o intarziere de doua zile, in perioada 6 - 17 ianuarie 2022.

Aceasta intarziere a aparut ca urmare a faptului ca banii pentru drepturile sociale vor fi virati in conturile Postei Romane incepand cu 4 ianuarie, din cauza vacantei de Revelion 2022.

”Partenerii nostri de la Casa Nationala de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protectie sociala, in conturile Postei Romane, cu o decalare de cateva zile, ca la orice inceput de an. Transformarea acestora in cash si distribuirea in gentile fiecarui factor postal dureaza aproximativ trei zile”, se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Calendarul de distribuire a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurari sociale de stat, agricultori, veterani de razboi, vaduve si vaduve de razboi, IOVR) va fi urmatorul:

– la domiciliu: in perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

– la ghiseele subunitatilor postale: pana in data de 19 ianuarie 2022.

„Salariatii Postei Romane vor lucra la capacitate maxima pentru a face posibila distribuirea pensiilor intr-un timp cat mai scurt, avand in vedere situatia speciala in care ne aflam in luna ianurie, ca urmare a inchiderii de an din institutiile statului. Este o situatie exceptionala si subliniem faptul ca Posta Romana isi respecta, intotdeauna, angajamentul asumat in conformitate cu conventia incheiata cu Casa Nationala de Pensii Publice”, a declarat Valentin Stefan, Directorul General al Postei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea