Social

Vasile Blaga e bucurestean de doar 27 de zile

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei s-a declarat ieri, la lansare, bucurestean prin adoptie. Ce n-a spus Vasile Blaga este ca el are buletin de Bucuresti din 13 martie 2008.

„Iubesc Bucurestiul! Sint bucurestean prin adoptie“. Este marturisirea facuta de Vasile Blaga ieri, cu ocazia lansarii sale oficiale in cursa pentru Primaria Capitalei. Nu stim cit de mult iubeste Blaga Bucurestiul si poate nu vom afla niciodata.

Ce stim sigur este ca liderul PD-L iubeste Bihorul, zona in care s-a nascut si in care a locuit in cea mai mare parte a celor 52 de ani ai sai. Potrivit datelor de la Evidenta Populatiei, Vasile Blaga detine buletin de Bucuresti abia din 13 martie 2008, adica de doar 27 de zile. Pina la aceasta data, Vasile Blaga a detinut buletin de Oradea.

Blaga a cumparat in luna ianuarie o locuinta de lux in Bucuresti.

Imobilul este situat pe Aleea Modrogan 4A, adica peste drum de sediul central al PD-L, si valoreaza 860.000 deeuro. Blaga a cumparat aceasta locuinta de la Verestoy Attila , senator UDMR. Este prima locuinta proprietate personala a lui Vasile Blaga, el locuind pina acum ori la Oradea (pe Strada Closca nr. 33), ori in vilele de protocol ale statului.

Vasile Blaga s-a nascut la 26 iulie 1956, in satul Petrileni (judetul Bihor). Dupa absolvirea Institutului Politehnic din Timisoara, Vasile Blaga a revenit in Bihor, la Stei, unde a lucrat intre anii 1981 si 1990, ocupind in final functia de director comercial in cadrul Intreprinderii Mecanice Hiperion. Revolutia l-a prins pe Blaga la Stei, acolo unde avea sa fie numit in functia de presedinte al CFSN din localitate.

La alegerile din 20 mai 1990, Vasile Blaga a fost ales deputat de Bihor pe listele FSN, functie de care s-a despartit pe 14 februarie 1992, fiind numit in functia de prefect al judetului Bihor. Din 1993 si pina in 1996, Blaga a ocupat functia de director general la Directia Regionala Vamala Oradea. In 1996, Blaga a revenit la Bucuresti ca senator de Bihor. Intre anii 2000 si 2004, Blaga a lucrat ca expert parlamentar, iar in 2004 a fost reales ca senator pe listele PD.

In acelasi timp cu activitatea politica, Vasile Blaga s-a lansat si in afaceri. Impreuna cu sotia, Margareta Violet, in prezent sefa departamentului Juridic la Ministerul Educatiei, Vasile Blaga a facut afaceri in domenii precum: comisionariat vamal, activitati ale institutiilor financiare si bancare, productie de mobilier (scaune), comert cu piese si accesorii pentru autovehicule etc.

Presa a semnalat de-a lungul timpului implicarea lui Vasile Blaga in afaceri alaturi de fostul sef al SRI, Virgil Magureanu . Studiu de caz : rafinaria Petrolsub din Suplacul de Barcau. Firma a fost pusa pe butuci, numele lui Vasile Blaga fiind si el implicat, ca actionar cu 374.000 de actiuni. Pe numele fostului director al rafinariei Teodor Cladovan a fost intocmit un dosar penal.

Dosarul a fost dat insa uitarii o data cu alegerea lui Cladovan in functia de parlamentar al PD, in anul 2000. Familia Blaga a incasat dividente de la Petrolsub, dar si alte sume de bani in urma unui contract de prestari servicii incheiat pe numele lui Violet Blaga, in calitate de traducatoare. Margareta Violet Blaga figura la un moment dat ca actionar, printre altele, la Romagro Transport SRL Suplacu de Barcau (20% din actiuni).

Numele lui Blaga a mai aparut si in alte scandaluri. Spre exemplu, Mugur Ciuvica, seful Grupului de Investigatii Politice, dezvaluia ca Blaga a pus umarul la una dintre cele mai dubioase afaceri imobiliare din Capitala. Fostul ministru de Interne - spune Ciuvica - a promovat in Guvern doua hotariri, prin care mai multe cladiri au fost trecute din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a MAI si, totodata, au fost dezafectate o serie de constructii aflate in curtea politiei. Pe terenul respectiv, grupul NIRO a construit un . (Cristian Sutu, Georgeta Ghidovat)

SAR il voteaza pe Vasile Blaga

Societatea Academica Romana sustine candidatul PD-L, Vasile Blaga, la Primaria Capitalei. Prezent la lansarea de ieri, Sorin Ionita, directorul SAR, a explicat ca participa la eveniment cu un scop precis: „Am venit sa facem un apel catre candidat: fiti partenerul nostru“. Ionita sustine ca vorbeste in numele mai multor ONG-uri. „De vreo sase luni, in Bucuresti s-a strins o masa critica de ONG-isti nemultumiti. E nevoie de o Constitutie pentru Bucuresti, care sa fie insusita de cei interesati de problemele Capitalei“, afirma Ionita.

Lansare electorala in gradina lui Liviu Negoita

Soare, iarba verde, vedete si promisiuni. Acestea sint coordonatele lansarii lui Vasile Blaga in calitate de candidat al PD-L pentru Primaria Capitalei.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si-a lansat ieri candidatura pentru Primaria Capitalei. Locul ales de democrat-liberali pentru acest eveniment a fost parcul Titanii, unul dintre parcurile reabilitate de primarul sectorului 3, Liviu Negoita. Acesta ramine candidatul partidului pentru primaria pe care o conduce in acest moment si devine seful de campanie a lui Blaga pentru primaria mare.

„Nu voi precupeti nici un moment ca, in calitate de sef de campanie pe Bucuresti, sa bat la usa tuturor bucurestenilor indiferent de sector si sa-i conving ca Vasile Blaga este cel mai bun si cu el intregul Bucuresti va arata precum sectorul 3“, a anuntat Negoita.

Primarul-vedeta al PD-L a fost aplaudat cu entuziasm moderat de mamicile si de bunicile care se aflau la acea ora in zona. De altfel, inainte de inceperea discursurilor, Blaga si Negoita s-au plimbat la brat prinparc si au dat mina cu alegatorii, care au avut o singura mare rugaminte: „Nu-l luati pe Negoita de aici!“. Primarul de sector si aspirantul la functia de primar al Capitalei s-au tot invirtit prin parc si au tot dat mina cu alegatorii pina cind si-a terminat discursul rostit la bilantul Ministerului Apararii.

Acum se putea transmite in direct, ceremonia se pregatea sa inceapa, asa ca atentia s-a mutat catre scena, mai ales ca aparuse si cunoscutul actor Marcel Iures alaturi de regizorul Alexandru Darie . „Am venit aici pentru ca sint bucurestean, pentru ca imi pasa si pentru relatia extraordinara de prietenie care ma leaga de Liviu Negoita“, si-a explicat Iures prezenta, in timp ce impartea autografe in jur.

Blaga a urcat pe scena, insotit de Iures si de Darie, de directorul SAR, Sorin Ionita, de arhitectul Mario Cuibus si de actualul primar al Capitalei, Adriean Videanu. Blaga a intrat direct in campanie: „Am experienta si calificarea potrivite, am determinarea si forta sa fac ce trebuie in Bucuresti.

Am avut in permanenta grija de banii publici, la negocierea contractului cu EADS, in calitate de ministru al Internelor , am facut o economie Romaniei de 500 de milioane de euro“. Mai mult, candidatul PD-L a promis ca in cazul in care bucurestenii vor decide ca la sectoare sa fie primari din alte partide, va avea puterea sa negocieze cu acestia „pentru binele Bucurestiului“. „Nu o sa-mi cada motul daca ma duc eu in fiecare primarie de sector“, a asigurat el.

La rindul sau, actualul primar i-a predat stafeta lui Blaga si a explicat de ce a fost el ales de partid: „PD-L a ajuns la concluzia ca are nevoie de un om puternic pentru Capitala, mai puternic decit mine, iar acest om este Vasile Blaga“.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea