Social

#vasile blaga #demisie #traian băsescu

Breaking News: Vasile Blaga a inaintat "demisia de onoare"

Ministrul de Interne , Vasile Blaga , si-a dat, in aceasta dimineata, "demisia de onoare", dupa ce Traian Basescu a cerut Guvernului sa "rezolve imediat" situatia politistilor protestatari .

In declaratia de presa, Vasile Blaga a luat apararea politistilor care au demonstrat ieri in fata palatului Cotroceni. Blaga si-a motivat decizia invocand scandalul generat de marsul ilegal al politistilor si faptul ca presedintele si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei.

Conform unor surse din PDL, citate de Gandul, Blaga a refuzat sa faca ceea ce i-a propus Traian Basescu si sa ii demita pe sefii Politiei si Jandarmeriei. Ministrul nu ii considera pe cei doi vinovati pentru comportamentul celor 6000 de politisti care au marsaluit ilegal pana la Cotroceni, astfel ca a ales "demisia de onoare".

"Politistii au dreptul de a protesta ca toti cetatenii, dar in cadru strict legal", a spus Blaga la Palatul Victoria.

"Din pacate pentru aceasta categorie profesionala au fost unii colegi, putini, care in acele momente au uitat de juramantul depus pentru tara. Cei care au gresit, organizatorii in primul rand, vor raspunde contraventional. Ceilalti vor raspunde, in fata instantelor de judecata, conform gravitatii infractiunilor comise", a mai spus ministrul Internelor.

Secretarul de stat Mihai Capra, care coordoneaza relatia cu prefecturile, si-a anuntat intentia de a demisiona odata cu ministrul de Interne Vasile Blaga, sustin surse oficiale din MAI, citate de Gandul.

"Nu pot accepta ca gestul unora dintre ei sa fie element de raportare la toti lucratorii sistemului de ordine publica si ai MAI, in care care sunt peste 150 de mii de oameni", a spus Blaga dupa ce si-a anuntat demisia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea