Social

#varful epidemiei # epidemie coronavirus # coronavirus romania #romania

Varful epidemiei de coronavirus in Romania. Dr. Rafila: ”Undeva in jurul datei de 1 mai”

Dr. Alexandru Rafila, seful Disciplinei de Microbiologie al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” a vorbit in aceasta dimineata despre impactul pe care coronavirusul il are in Romania, dar si despre momentul in care va di atins varful infectarilor cu noul coronavirus.

Dr. Alexandru Rafila a precizat, la un post TV, in contextul in care varful pandemiei ar urma sa fie dupa Sarbatorile Pascale, ca ”pana acum am avut o crestere oarecum liniara, n-a fost o crestere abrupta, ati vazut ca numarul de cazuri inregistrate zilnic a variat intre 150 si 300 de cazuri, n-am avut mai mult de 300 de cazuri. Daca acest trend va continua, ne dorim sa fie asa... pentru ca daca vom avea o dublare a numarului de cazuri inregistrate zilnic, atunci o sa avem o problema cu asigurarea conditiilor de tratament. Deocamdata, nu se pune aceasta problema, nu sunt supraaglomerate sectiile de ATI. Eu estimez ca numarul maxim de cazuri noi, inregistrate zilnic, va fi undeva in jurul datei de 1 mai, intre 25 aprilie si 1 mai, pentru ca-n perioada sarbatorilor de Paste cu siguranta vor exista mai multe imbolnaviri din cauza contactelor sociale care se vor intensifica, in ciuda recomandarilor autoritatilor.”, scrie realitatea.net.

Cat despre testele care se vor face in Romania pe un medicament venit din SUA, Alexandru Rafila a subliniat ca spera sa fie o procedura rapida, care sa nu se intinda pe mai mult de o luna: ”Sper ca-n decurs de 3-4 saptamani sa inceapa acest studiu. O sa aprecieze eficacitarea nu numai a unei noi molecule produse in SUA, cat si eficacitatea comparativa a unor tratamente care deja se regasesc in schemele terapeutice atat in Romania, cat si-n multe alte state”.

Acesta a mai subliniat ca exista doua solutii pentru a evita imbolnavirea cadrelor medicale: oferirea echipamentului de protectie (masca, viziera sau ochelari, manusi si un halat impermeabil) si programe serioase de prevenire a infectiilor in fiecare spital, ce revine managementului, care trebuie sa explice modul in care se utilizeaza echipamentul medical. 

Intre timp, dr. Alexandru Rafila spune ca exista posibilitatea infectarii in mai multe spitale din Romania: ”intotdeauna exista”, adaugand ca ”nu trebuie exclusa”, dar si ca vor mai aparea imbolnaviri ale personalului medical, dand exemplul Italiei, unde 10% dintre medici au fost infectati cu coronavirus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea