INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

# vremea pe doua saptamani #schimbare vreme #vremea #caldura

Vara incepe in forta! Temperaturi de peste 30 de grade. Vremea pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, primele zile ale intervalului vor fi mai racoroase decat normalul perioadei si sunt asteptate ploi. Incepand de vineri insa, vremea se incalzeste treptat, urmacand la temperaturi specifice verii. In unele regiuni temepraturile vor fi chiar mai mari decat normalul perioadei, depasind 31-32 de grade. Iata cum va fi vremea in perioada 27 mai – 9 iunie 2024, pe regiuni.

 

BANAT

Pana in data de 30 mai, valorile termice vor fi usor mai ridicate decat in mod caracteristic perioadei, apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat va deveni calduroasa spre sfarsitul acestei saptamani si, cu mici variatii, se va mentine la fel si in a doua saptamana din interval. Temperaturile maxime vor avea medii de la 24 spre 30 de grade, iar minimele se vor situa intre 10 si 16 grade. Gradul de instabilitate atmosferica va fi mai ridicat in zilele de 29 si 30 mai si din nou dupa data de 4 iunie, cand se va manifesta pe suprafete mai extinse.

CRISANA

Cu mici variatii, pana in data de 31 mai, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice in aceasta perioada, astfel incat mediile maximelor vor fi intre 24 si 26 de grade, iar ale minimelor intre 10 si 12 grade. De la sfarsitul acestei saptamani se va incalzi semnificativ, astfel incat vremea va deveni si se va mentine calduroasa, cu maxime in jurul a 28 de grade si minime de 14...16 grade, mediat regional. Instabilitatea atmosferica se va pastra pe tot parcursul intervalului, insa se va manifesta mai intens si pe suprafete mai mari in zilele de 29 si 30 mai si foarte probabil in data de 4 iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi normala termic la inceput, cu maxime de 22...24 de grade si minime de 7...10 grade, mediat regional, insa din 31 mai valorile termice vor creste treptat, astfel incat vremea va deveni calduroasa, in cea mai mare parte a regiunii, pana spre finalul intervalului. Mediile maximelor vor fi in jurul a 29 de grade si ale minimelor de 14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata intre 28 si 31 mai si din nou in data de 4 iunie. In celelalte zile acestea vor aparea doar pe spatii mici.

MARAMURES

In intervalul 27-30 mai, valorile termice vor varia de la o zi la cealalta, dar in medie se vor inregistra maxime intre 23 si 25 de grade si minime intre 10 si 12 grade. Dupa data de 31 mai se va incalzi semnificativ, astfel incat temperaturile vor fi peste cele caracteristice perioadei, cu valori mediate regional, diurne intre 26 si 28 de grade si nocturne intre 14 si 16 grade Gradul de instabilitate atmosferica va fi in accentuare din data de 29 mai.

MOLDOVA

In primele zile din interval, valorile termice se vor situa in jurul normelor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 22 de grade si ale minimelor in jurul a 11 grade. Din 1 iunie vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel incat va deveni calduroasa in cea mai mare parte a regiunii si se va mentine asa, doar cu mici variatii, inclusiv in a doua saptamana de prognoza. In medie, regimul termic diurn va fi de 30...32 de grade, iar cel nocturn de 14...16 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata intre 29 si 31 mai, iar in restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.

DOBROGEA

In prima saptamana a intervalului, valorile termice vor creste treptat, de la temperaturi maxime de 19...20 de grade, pana in jurul a 28 de grade si minime de la 10...11 grade pana spre 16 grade. Pana spre finalul intervalului vor mai fi mici variatii, insa temperaturile maxime se vor situa in general intre 27 si 30 de grade, caracterizand o vreme calda pentru acea perioada la nivelul intregii regiuni, iar cele minime vor fi in jurul a 17 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata la inceputul si spre sfarsitul intervalului.

MUNTENIA

Tendinta generala la nivelul intregii regiuni va fi de incalzire treptata in prima saptamana a intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 23...24 de grade in primele zile din interval, pana spre 31...32 de grade in data de 2 iunie, iar cele minime vor creste de la 10...11 grade pana spre 16 grade. In urmatorul interval, pana pe data de 9 iunie, vremea se va mentine calduroasa, desi vor mai fi mici variatii. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata intre 28 si 31 mai si din nou in intervalul 6 - 8 iunie. In celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului vor fi mici variatii termice si se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 25 de grade si minime de 10...11 grade. Din data de 30 mai se va incalzi treptat si se vor inregistra maxime pana spre 31...32 de grade si minime de 15...16 grade, mediate la nivelul intregii regiuni. Asadar, in a doua saptamana din interval se vor inregistra maxime termice in jurul a 30 de grade, caracterizand astfel o vreme calda pentru aceasta perioada si minime in jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata intre 29 si 31 mai si din nou intre 3 si 7 iunie. In celelalte zile acestea se vor semnala doar cu totul izolat.

LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variatii notabile in primele zile de prognoza, dar va inregistra un proces de crestere din data de 1 iunie, astfel ca, spre sfarsitul acestei saptamani vremea va fi mai calda decat in mod caracteristic datei si ulterior se va mai raci doar usor. Maximele vor fi in medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele intre 4 si 12 grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta pe arii mai extinse indeosebi intre 28 mai si 1 iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea