Social

#carmen franaru #acr #andrei chiliman #iulian urban #prefectura #valorificare #amenda #ridicare masini

Vanzarea autovehiculelor nerevendicate in 30 de zile, contestata

Mai multi avocati considera decizia decizia Consiliului local al sectorului 1 din Capitala de ridicare si valorificare a masinilor stationate neregulamentar, in termen de 30 de zile, ilegala.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman , s-a alaturat deciziei administratiilor sectorului 2, 3, 4 si 6, de a ridica masinile lasate in locuri necorespunzatoare. Consiliul local al sectorului 1 a adaugat insa o prevedere noua, aparent ilegala: valorificarea masinilor la licitatie daca acestea nu sunt ridicate in temen de 30 de zile.

Mai multi avocati, printre care Iulian Urban, vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, considera masura abuziva. "Autoritatile locale nu vor putea sa demonstreze ca masinile confiscate sunt in proprietatea lor, deoarece printr-o hotarare a consiliului local nu se poate face transferul de proprietate", a declarat Urban pentru Gardianul.

Decizia consiliul local incalca Dreptul constitutional la proprietate privata si daca primaria vinde vreun autovehicul, proprietarul poate da in judecata autoritatile locale cu sanse maxime de castig, cred si avocatii Gheorghe Piperea si Florentin Sorescu.

O alta nemultumire fata de noile prevederi o constituie amenzile usturatoare, care depasesc salariul minim pe economie.

"Ar trebui ca amenzile sa fie corecte, corelate cu castigul minim pe economie si cu realitatea. Pe de alta parte, primariile trebuie sa-si faca mai intai datoria si sa puna la dispozitie soferilor locuri de parcare si apoi sa aplice amenzi. In multe zone avem doar trei variante: Dalli, tiganii si parcarea ilegala", a declarat Carmen Franaru , presedintele Comisiei Juridice din cadrul Automobil Clubul Roman, citata de Gardianul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea