Social

Valeriu Turcan, schimbat de Tariceanu si insultat de Orban

Seful Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG), Valeriu Turcan a fost demis luni de premier pentru activitatea necorespunzatoare a institutiei.

Premierul a luat aceasta decizie deoarece activitatea ASG nu a corespuns necesitatilor de comunicare ale Guvernului pe un set de politici publice promovate de la inceperea mandatului, cum ar fi:
lupta impotriva coruptiei; integrarea europeana (cu componenta de comunicare externa si interna); aplicarea cotei unice; combaterea evaziunii fiscale; recalcularea pensiilor; reforma in sanatate; reforma in educatie , a precizat purtatorul de cuvant al guvernului Oana Marinescu.

"Intrucat Turcan a refuzat sa-si dea demisia, premierul Calin Popescu-Tariceanu a semnat astazi decizia de demitere a acestuia din functia de secretar de stat, presedinte al ASG.

Primul-ministru este surprins ca pe un subiect de acest gen, legat strict de raporturile profesionale si ierarhice dintre seful Executivului si un secretar de stat din subordine, intervine public sotia acestuia din urma, cu declaratii deplasate, care nu au nici o legatura cu realitatea", se spune in comunicatul guvernamental.




Turcan afirma ca Tariceanu l-a demis fiindca a intrat in conflict cu unul din principalii sai consilieri (neoficial), Dorel Sandor. Deasemenea el face o legaturile intre atacurile la adresa sotiei sale si inlaturarea sa din functie.

Sotia lui Turcan, deputata Raluca Turcan, sustine ca Tariceanu i-a schimbat sotul fiindca nu suporta oamenii incomozi si cu pareri proprii. Raluca Turcan a fost acuzata zilele trecute de Victor Orban ca a facut cariera politica in PNL fiindca s-a culcat cu sefii sai.

Pentru a asigura buna functionare a Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG), Primul-ministru Calin Popescu- Tariceanu a semnat luni numirea lui Alfred Bulai in functia de secretar de stat, presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

Alfred Bulai este prodecan al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative si a lucrat in calitate de consultant al Bancii Mondiale in programul de analiza si evaluare a saraciei in perioada 1997-1998.

Alfred Bulai este doctor in sociologie din 1996 si licentiat al Facultatii de Istorie-Filosofie al Universitatii Bucuresti.

Din anul 1997, Alfred Bulai este directorul Institutului pentru Stiinta si Reforma Sociala, unde a dezvoltat o serie de cercetari in domeniul analizei politicilor publice locale, evaluari institutionale si comunitare, studii de fezabilitate a unor proiecte de dezvoltare, precum si anchete si cercetari sociologice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea