Social

#valul 4 # varianta delta #Valeriu Gheorghita # persoane vaccinate #coronavirus #explicatii

Valeriu Gheorghita, explicatii clare. Cat de protejate sunt persoanele vaccinate in fata tulpinii Delta

Noua tulpina virala Delta s-a raspandit vertiginos in toata lumea, iar autoritatile din Romania se pregatesc deja pentu valul patru al pandemiei, dupa ce numarul cazurilor de covid cu aceasta mutatie a crescut accelerat in ultimele saptamani. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat ca vaccinarea cu schema completa scade de 14 ori riscul de deces, de 12 ori riscul de spitalizare si reduce de 10 ori riscul de infectie cu Sars- COV-2, scrie News.ro

 

“Riscul de infectie relativ pentru persoanele vaccinate a fost calculat prin raportarea la riscul de infectie din grupul de persoane care au fost vaccinate cu doza unu si care se aflau in primele 14 zile. (…) Avem datele de eficienta impotriva infectiei, insemnand total cazuri pozitive cumulate, indiferent de forma, de gravitatea bolii: infectii asimptomatice, forme usoare, medii, severe si forme critice”, a afirmat Valeriu Gheorghita.

El a precizat ca la persoanele vaccinate cu schema completa, eficienta pentru prevenirea infectiei este de peste 90%.

“Uitandu-ne la doza doi, persoane vaccinate practic cu schema completa la mai multe 14 zile, vedem ca eficienta pentru prevenirea infectiei este de 90, 2% asta inseamna ca o persoana vaccinata complet este de 10 ori mai protejata impotriva infectiei decat persoanele nevaccinate. Ceea ce confirma, daca vreti, si pe datele din viata reala din Romania, pe valul 3, ceea ce inseamna ca vorbim foarte probabil de tulpina Alfa, tulpina britanica dominanta, ca vaccinurile previn imbolnavirea cu o eficienta de peste 90%”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, el a mentionat ca analiza mai arata ca eficienta impotriva spitalizarii este de peste 92%.

“Ne-am uitat la datele de eficienta impotriva spitalizarii prin COVID-19. Daca ne uitam la protectia oferita de prima doza, o singura doza de vaccin la mai mult de 14 zile de la aceasta administrare, vedem o eficienta de 67% in prevenirea spitalizarilor, eficienta care creste la peste 92% in cazul in care vorbim de schema completa de vaccinare dupa un interval de 14 zile. Ceea ce inseamna ca o persoana vaccinata cu schema completa are un risc de 12 ori mai scazut de a ajunge in spital, de a se interna, in cazul in care este testat pozitiv”, a explicat Valeriu Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea