Social

#Valeriu Gheorghita #campanie vaccinare #astrazeneca #vaccinare #vaccin astrazeneca

Valeriu Gheorghita, despre suspendarea vaccinarii cu AstraZeneca: „Romania nu a primit doze din acest lot”

Dupa ce 9 tari europene au oprit vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, din cauza efectelor adverse grave aparute in urma administrarii serului dintr-un anumit lot de vaccin, multi romani sunt ingrijorati.

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca Romania nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca, care a produs probleme in Europa in ultimele zile. 

„Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra caruia exista aceasta suspiciune ca ar fi potential legat de aparitia unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat intr-o perioada de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, aparitia unor cheaguri de sange. Agentia Europeana a Medicamentului a analizat aceste cazuri si a stabilit la acest moment ca nu ar fi un indiciu in ceea ce priveste relatia de cauzalitate.

Lotul asupra caruia s-a ridicat aceasta suspiciune si care este in evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite in circa 17 tari europene. As mentiona ca Romania nu a primit doze din acest lot”, a declarat Valeriu Gheorghita, la Antena3.

Valeriu Gheorghita a mai precizat ca in Romania nu au fost raportate “efecte adverse importante” dupa administrarea serului AstraZeneca.

„Sunt peste 200.000 de persoane vaccinate cu vaccinul de la compania AstraZeneca. In Romania nu au fost raportate efecte adverse deosebite legate de acest tip de vaccin. Au fost, intr-adevar, raportate mai frecvent reactii adverse, dar ele sunt cele anticipate, cunoscute, respectiv cele locale la locul de administrate si cele generale, care constau in durere de cap, febra, frisoane, dureri musculare sau articulare, care persista, intr-adevar, pe o perioada mai indelungata de timp, de circa una-doua-trei zile medie si care se amelioreaza sub tratamentul obisnuit cu antitermic si antiinflamator”, a spus seful campaniei de vaccinare anti-Covid, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: news.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea