Social

#certificat verde #Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, despre certificatul verde: "Ce semanam acum vom culege mai tarziu"

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anticovid in Romania, a avut o prima reactie dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins interdictiile ce erau impuse prin certificatul verde.

 

„Daca s-a respins urgentarea, eu inteleg ca nu avem o urgenta epidemiologica. Cred ca ceea ce semanam in momentul de fata vom culege mai tarziu. Acesta este lucru pe care eu in inteleg ca om si ca coordonator al campaniei de vaccinare”, spune Valeriu Gheorghita.

In calitate de medic, Valeriu Gheorghiat spune ca masurile pe care autoritatile trebuie sa le ia trebuie sa urmareasca doua aspecte - reducerea numarului de noi cazuri si cresterea ratei de vaccinare.

„Ca medic, eu cred ca trebuie sa luam acele masuri care sa fie coerente, sa fie logice incat sa asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populational, dar, in egala masura, sa stimuleze rata de vaccinare, pentru ca altfel, daca masurile sunt doar pentru scaderea numarului de cazuri, cum pot sa fie anumite masuri restrictive, dar nu putem creste rata vaccinala, vom avea aceeasi populatie receptiva in perioada lunilor urmatoare, deci situatia nu se va schimba”, conchide Gheorghita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea