Social

#sinucidere #baza militara #sua #consiliere psihologica #stress

Val de sinucideri la o baza militara americana

Baza militara americana Fort Campbell din Kentucky, caminul diviziei 101 aeropurtata, si-a suspendat temporar activitatea, in urma unui val de sinucideri in randul soldatilor.

Unitatea a inregistrat cel mai ridicat numar de sinucideri in randul fortelor armate americane. Cele doua sinucideri de saptamana trecuta, au fost ultimele dintr-o serie de cel putin 11 cazuri confirmate sau suspecte.

"Toate acestea sunt rele pentru soldati , pentru familiile lor, pentru unitatile noastre, pentru aceasta divizie, pentru armata si pentru tara. Sinuciderile de la Fort Campbell trebuie sa inceteze", a declarat generalul Townsend, citat de Realitatea.net.

Rata sinuciderilor a crescut in armata americana din cauza stressului provocat de luptele din Irak si Afganistan . Seful Statului Major Interarme, amiralul Mike Mullen, a facut un apel catre soldati, in care i-a sfatuit sa semnaleze tulburari ale colegilor lor.

Armata SUA respinge in mod traditional consilierea psihologica: 61% dintre soldati cred le-ar fi afectata negativ cariera daca ar cere sustinere psihologica, in timp ce 53% cred ca aceasta le-ar afecta imaginea in fata colegilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea