Social

# val de cutremure #cutremure romania # cutremur in romania #romania

Val de cutremure in Romania! 6 cutremure in mai putin de 13 ore

Romania a fost lovita de nu mai putin de 6 cutremure in mai putin de 13 ore. Cutremurele s-au tinut lant in Moldova . In total, in luna octombrie au avut loc 38 de cutremure pe teritoriul Romaniei. 

Seismele au inceput in seara de 29 octombrie, la ora 20:37 si a avut loc in zona seismica Vrancea, Buzau. Seismul a avut o intensitate de 3 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 114 km.

Au urmat apoi un val de cutremure intre orele 22:00 si 00:43, care s-au produs in Vaslui, Moldova. Acestea au fost cutremure de suprafata, produse la adancimi cuprinse intre 5 si 8 km si au avut magnitudini cuprinse intre 2,1 si 4,2 grade pe scara Richter.

Ultimul seism s-a produs in aceasta dimineata, la ora 9:14 in zona seismica Fagaras-Campullung, Dambovita. Acest seism s-a produs la adancimea de 31 de kilometri si a avut ntensitatea de 2,1 grade pe scara Richter.

Cele mai puternice cutremure din ultima perioada

Cel mai puternic cutremur din 2020, care s-a resimtit si in Bucuresti, a avut loc in luna ianuarie. Cutremurul produs in noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter si s-a produs in Judetul Vrancea, la o adancime de 121 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din 2019 a avut loc in judetul Buzau, pe 3 septembrie. Acesta a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 140 de kilometri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea