Social

#vaccin #sanatate #romania #bebelus

Vaccinuri pentru copii suspendate in Japonia, acceptate in Romania

Doua vaccinuri pentru copii au fost suspendate de Ministerul Sanatatii din Japonia, folosite si in Romania, pana la finalizarea anchetei ce implica moartea a patru bebelusi.

Vaccinurile implicare sunt Prevenar, al grupului american Pfizer, utilizat impotriva pneumoniei streptococice, si ActHIB al firmei franceze Sanofi-Aventis, destinat prevenirii meningitei bacteriene, potrivit Gandul.info.

Trei dintre cei patru copii cu varsta sub doi ani si-au pierdut viata in cele trei zile care au urmat administrarii celor doua vaccinuri.

Vaccinurile sunt comercializate in Japonia de aproximativ doi ani si au fost administrate unui numar de aproximativ 1,5 milioane de copii.

Cele doua vaccinuri pentru copii sunt prezente si in Romania, dar nu fac parte din programul national de vaccinare .

"In Romania s-a inregistrat un singur caz de reactie adversa la unul dintre aceste vaccinuri, mai exact la Prevenar. In 2009 un copil s-a imbolnavit de pneumonie desi a fost imunizat. Ambele vaccinuri sunt optionale si disponibile in farmaciile din Romania", a explicat Anca Crupariu, farmacist specialist al Agentiei Nationale de medicamente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea