Social

#teste pfizer #rezultate teste #vaccin pfizer # vaccin copii #pfizer #copii

Vaccinul Pfizer, eficienta de 100% in cazul copiiilor intre 12 si 15 ani

Pfizer a anuntat ca vaccinul anti-Covid are o eficienta de 100% in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. Vaccinul si-a demonstrat eficienta de 100% intr-un studiu clinic de faza a treia, desfasurat pe adolescenti cu varste intre 12 si 15 ani.

 

Studiul a fost efectuat pe 2.260 de participanti din SUA. In grupul care a primit placebo au fost detectate 18 infectii cu noul virus, insa in grupul celor care au primit vaccinul nu s-a detectat nicio infectie, anunta compania.

Efectele secundare au fost in general compatibile cu cele observate la adulti.

Anuntul a fost facut de directorul Pfizer, Alber Bourla. Acesta a declarat ca Pfizer (compania pe care o conduce) intentioneaza sa prezinte noile date despre vaccinul dezvoltat in colaborare cu producatorul de medicamente BioNTech, autoritatilor de reglementare.

Prin urmare, copiii cu varsta de 12-15 ani se vor putea vaccina inainte de inceperea noului an scolar. Astfel, se va contribui la o raspandire mai putin accentuata a virusului.

Pfizer a anuntat ca a inceput testarile si pe copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 12 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea