Social

#vaccin #autorizare #meningita B #Agentia Europeana a Medicamentului

Vaccinul impotriva meningitei B a fost autorizat

Comisia Europeana a autorizat comercializarea primului vaccin care previne meningita B, una dintre cele mai comune si periculoase forme de meningita. Aceasta infectie extrem de grava afecteaza creierul, in special in cazul copiilor si adolescentilor.

Autorizat de Comisia Europeana, vaccinul 4CMenB este primul care acopera toate tipurile de meningita meningococica de tip B. Meningita cu meningococ este de trei tipuri, A, B si C. Pentru tipurile A si C exista deja vaccinuri eficiente.

Meningita de tip B este insa cea mai grava, peste 1.800 de persoane se imbolnavesc anual si una din zece moare din cauza acestei boli. Afectiunea are complicatii letale, in ciuda tratamentului administrat, iar in cazul in care victima supravietuieste, boala lasa sechele neurologice sau auditive.

Vaccinul 4CMenB este autorizat de Uniunea Europeana din aceasta saptamana, dupa ce a primit aviz favorabil din partea Agentiei Europene a Medicamentului. Potrivit expertilor, vaccinul este eficient impotriva a 73% de forme ale meningitei B.

In plus, Comisia Europeana a autorizat folosirea acestui vaccin si pentru bebelusii de doua luni.

Sursa foto: //www.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea