Social

#gripa porcina #ah1n1 #vaccin

Vaccinul controversat face deja victime?

Vaccinul Cantgrip este deja implicat in mai multe incidente, care s-au soldat cu moarte sau paralizie. Mai multi medici critica modul abuziv in care Adrian Streinu-Cercel vrea sa oblige personalul sanitar sa se vaccineze.

In ultima saptamana doi oameni au murit suspect la numai o zi dupa vaccinare. Un medic de familie din comuna clujeana Alunis a murit din cauza unui infarct a doua zi dupa vaccinare, iar Institul de Medicina Legala din Cluj analizeaza cauza mortii acestuia.

Un tanar de 29 de ani din comuna Prundu Bargaului, judetul Bistrita Nasaud, a murit si el dupa ce o asistenta medicala de la dispensarul localitatii i-a dat o fiola de vaccin impotriva gripei A/H1N1. Acesta a cerut o doza de vaccin pentru fiul sau si a decedat apoi din cauze necunoscute. Asistenta ar putea fi sanctionata pentru instrainarea dozei.

In Suceava, o eleva sufera de paralizie usoara a mainii stangi dupa vaccinarea impotriva gripei noi. Potrivit Gandul, examenul neurologic efectuat joi a evidentiat "reflectivitate osteo-tendinoasa normala, fara modificari inflamatorii" si sensibilitate si motilitate normala, una din cauzele posibile ale incidentul fiind leziuni la nivelul coloanei cervicale.

Societatea civila critica vaccinarea obligatorie a medicilor

Mai multi medici pregatesc o plangere penala impotriva secretarului de stat din Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel. Motivele sunt deciziile acestuia de a obliga tot personalul medical sa se imunizeze cu Cantgrip si de a vaccina copii intre 6 si 16 ani fara acordul parintilor, hotarare anulata ulterior. Acestia au apelat la senatorul Iulian Urban , presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori.

"In mod evident, dl Streinu-Cercel si-a depasit competentele. Am discutat cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila , care mi-a spus ca dl Cercel a emis o dispozitie catre DSP-uri fara sa aiba acordul lui, iar aceasta dispozitie nu are nici un fel de valoare juridica. Acest om trebuie oprit. Si nu doar prin destituire din functie, pentru ca poate veni altcineva care va incerca aceleasi metode ilegale, ci printr-un exemplu. Pentru ca intelege sa incalce drepturile si libertatile fundamentale ale medicilor, dar si pe cele ale copiilor, mai multe asociatii din domeniul societatii civile, ajutate de colegi avocati de la mine de la cabinet, vor depune plangere penala impotriva sa", a declarat Urban pentru Romania Libera.

 

Citeste si

200.000 de elevi vor fi vaccinati impotriva virusului daca parintii nu se opun activ

Vaccinarea copiilor se va desfasura doar cu acordul scris al parintilor

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea