Social

#vaccinare covid #covid #coronavirus #pandemie #vaccinare

Vaccinarea, o urgenta! Ce se intampla daca nu ne vaccinam

Ritmul de vaccinare va creste in urmatoarea perioada, pentru ca tot mai multe persoane doritoare sa se poata imuniza mai repede. Astfel, timpul de asteptare pentru persoanele care se afla pe lista de asteptare pentru imunizare, va scadea considerabil.

Valeriu Ghoerghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania a declarat ca nu ste bine sa prelungim campania de vaccinare, pentru a preveni noi imbolnaviri, mai ales ca virusul sufera constant mutatii.

"Ideea campaniei de vaccinare in plina pandemie este de a asigura intr-un timp scurt acoperirea vaccinala-tinta pentru a avea efecte benefice in timp scurt. Altfel, intr-o prelungire a campaniei de vaccinare, nu doar in Romania, vorbim de abordarea globala, riscam sa avem, peste cateva luni, un alt virus care va raspunde diferit la vaccinuri si care va avea o contagiozitate si o virulenta diferite fata de ce avem circulant la acest moment, a explicat Valeriu Gheorghita, marti, intr-o conferinta de presa, potrivit realitatea.net.

Valeriu Gheorghita a precizat ca peste 207.000 de romani au anulat programarea facuta pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca dupa ce au aparut informatii legate de tromboze asociate acestui vaccin, iar dintre cei care au confirmat programarea, 99.000 nu s-au prezentat, reprezentand 28% dintre cei care confirmasera programarea.

"Da, este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat, este clar un aspect pe care l-am sesizat cu totii. Consideram ca avem nevoie de o mai buna intelegere a acestui aspect de catre orice om care doreste sa se vaccineze. Apreciem absolut fireasca si legitima ezitarea oamenilor la acest moment, avem nevoie de mai multe informatii oficiale de la Agentia Europeana a Medicamentului", a adaugat el.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea