Social

#gripa porcina #gripa noua #vaccin

Vaccinarea copiilor se va desfasura doar cu acordul scris al parintilor

Ministerul Sanatatii a revenit asupra deciziei de vaccina copiii cu varste intre 6 si 16 ani fara acordul parintilor. Copiii vor putea fi imunizati la scoala impotriva virusului gripal AH1N1 doar cu acordul scris al parintilor.

Normele privind vaccinarea copiilor vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrilor Sanatatii si al Educatiei, Cseke Attila si Daniel Funeriu , privind elaborarea unei strategii pentru acest segment de vaccinare .

"A fost o neintelegere asupra careia s-a revenit. Vom cere acordul scris al parintilor intrucat este vorba despre copiii cu varste intre 6 si 16 ani, minori. Parintele raspunde pentru copii, asa ca vom cere acordul scris", a spus ministrul Sanatatii la Realitatea TV.

Daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta va fi aprobat de catre Agentia Nationala a Medicamentului, campania de vaccinare ar putea incepe in luna februarie.

"Imediat dupa instalarea mea in fotoliul ministerial, m-am vaccinat. Asta nu numai pentru ca ministrul trebuie sa fie un exemplu, ci pentru ca deja ma inscrisesem pe lista si, dupa cum ati vazut, parlamentarii s-au vaccinat azi. Asa ca eu am castigat doua saptamani", a adaugat ministrul Sanatatii, citat de Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea