Social

#marea britanie #institutul matei bals #adrian streinu-cercel

Vaccin experimental impotriva coronavirusului va fi adus in Romania. Cand va ajunge

Cercetatori din tarile dezvoltate cauta sa dezvolte un vaccin impotriva noului coronavirus, cel care a ucis, din decembrie 2019, de cand a explodat in China, la Wuhan, aproape de 9000 de persoane, in intreaga lume.

In acest context, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Bals" a anuntat ca un vaccin experimental din Marea Britanie impotriva coronavirus va ajunge in Romania intr-o luna.

"In SUA si in Marea Britanie se testeaza un vaccin impotriva coronavirus. Noi, de la Institutul National de Boli infectioase "Matei Bala," avem deja o colaborare in acest sens si urmeaza sa primim protocolul de colaborare pentru a putea pune in experiment acest nou vaccin.

E un vaccin facut prin inginerie genetica. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori si este un vaccin care se aplica populatiei care nu a trecut prin infectie. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide," a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru Antena 3.

Medicul a spus si cand poate ajunge in Romania acest vaccin experimental.

"Vaccinul poate fi adus in momentul in care se ratifica protocolul stiintific de cercetare si dupa avizul agentiei. Noi ne gandim ca intr-o luna de zile sa fim in posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluari de voluntari. Il vom lua din Marea Britanie," a mai afirmat Streinu- Cercel.

Sursa: Antena 3

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea