Social

#vaccin #cancer

Vaccin controversat pentru 100.000 de fetite

Luni incepe campania unica in lume in cadrul careia 100.000 de fetite de clasa a IV-a vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin . Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute total si nici perioada de imunizare impotriva cancerului.

In timp ce Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca 17 tari din UE au introdus vaccinarea gratuita, pe site-ul oficial al Comisiei Europene nu se poate gasi nici o informatie despre o campanie cu care acesta ar fi asociat. Vaccinul se vinde pe piata, dar nu este nicaieri recomandat la nivel national.

Romania va fi prima tara din lume care introduce o campanie nationala folosind acest vaccin.

"Paradoxul pentru mine este ca nu se stie cat dureaza imunitatea data de acest vaccin. In plus, nu poti spune oamenilor ca vaccinul acesta te fereste suta la suta de cancerul de col uterin." a declarat conf.dr. Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie pentru Gandul.

Au fost achizitionate 330.000 de doze ale vaccinului HPV pentru care s-au cheltuit 23 milioane de euro din sumele prevazute in cadrul Programului national de oncologie . Parintii care nu doresc vaccinarea pentru copii lor trebuie sa prezinte o declaratie scrisa in care sa isi exprime refuzul.

Mai multe detalii despre vaccinul HPV , in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea