Social

#mare #plaja #concediu #vacanta

Vacanta perfecta la mare cu aceste 7 trucuri

Cand vorbim despre vara, ne gandim adesea la nisipul fierbinte, la apa rece a marii si la un bronz bun. Dar o serie de lucruri neplacute, in stare sa iti strice vacanta, pot aparea chiar si atunci cand faci plaja. E suficient sa apelezi la cateva trucuri astfel incat sa iti faci vacanta extrem de pacuta si de distractiva.

 

Cum eviti lipirea nisipului de picioare

Cand esti pe plaja, pare ca tot nisipul vrea sa se lipeasca de talpile tale. Sa incalti papucii dupa ce ai umblat desculta prin nisip este extrem de neplacut. Pentru a evita lipirea nisipului de talpi este suficient sa pulverizezi pe ele pudra de talc pentru copii. Pudra va absorbi toata umiditatea, ceea ce inseamna ca si cele mai mici granule de nisip vor cadea cu usurinta de pe pielea picioarelor, care vor ramane curate si netede.

Cum iti protejezi obiectele de valoare

Una dintre principalele temeri atunci cand esti la plaja e legata de bunurile de valoare pe care le ai cu tine: telefon, bani, cheile de la masina. Ca sa nu mai stai mereu stresata ca ramai fara ele, pune-le intr-un scutec de unica folosinta pentru bebelusi. E neatractiv pentru hoti, care nu vor fi tentati sa se atinga de el, astfel ca lucrurile tale vor fi in siguranta.

Cum scapi de durerile de cap

Schimbarea brusca a presiunii care apare atunci cand te scufunzi sub apa iti poate da durere de cap. Din fericire, exista o cale de a preveni acest lucru. Ce trebuie sa faceti: inainte de a intra sub apa, prinde-ti nasul, inchide gura si creeaza o presiune in cap pentru 5-10 secunde. Apoi respira adanc si repeta acest proces de doua ori. Corpul tau se va adapta noii presiuni si nu te va mai durea capul.

Ce faci ca sa-ti desfunzi urechile

Daca dupa ce ti-ai scos toata apa din urechi simti in continuare ca sunt infundate inseamna ca trebuie sa restabilesti presiunea din urechea interioara. Poti face acest lucru foarte usor. Ia un balon obisnuit, astupa-ti narile si incepe sa sufli aer ca sa il umfli. La un moment dat in timpul acestui proces vei auzi un pacanit slab, ceea ce indica faptul ca presiunea din ureche a revenit la normal.

Cum ai mereu la indemana o bautura rece

Pe plaja, in soare, orice sticla de apa sau de suc se va incalzi rapid. Totusi, ca sa ai la indemana o bautura rece atunci cand ti se face sete pune de cu seara in congelator o sticla din plastic umpluta pe trei sferturi cu apa. Va ingheta, iar cat vei sta la plaja va continua sa se pastreze rece, astfel ca poti turna peste apa sau suc si vei obtine instant o bautura rece, cu gheata.

Cum scapi de nisipul de pe prosop

Una dintre cele mai enervante lucruri este nisiul care ajunge pe prosopul sau pe cearceaful intins direct pe plaja. Toti cei care trec pe langa tine par sa arunce in stanga si-n dreapta cu nisip. Ce ai de facut? Pleaca de acasa pregatita cu un cearceaf de pat cu elastic. Aseaza-l si ridica-i colturile cu ce ai la indemana – geanta de plaja, prosoape.

Cum iti protejezi telefonul de stropii de apa

Daca iei cu tine telefonul la plaja aproape imposibil sa nu il uzi. Iesi din mare si cu mainile ude pui mana pe el. Ca sa il protejezi, infasoara-l in folie alimentara din plastic si nu trebuie sa-ti mai faci niciun fel de griji.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea