INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Vacanta in paradisul pescarilor

Delta Dunarii se intinde pe o suprafata de 5050 km patrati, impreuna cu complexul lagunar Rasim - Sinoe. Delta propriu-zisa are o suprafata de 2540 km patrati, care creste anual cu 40 m patrati, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni. Prima atestare istorica a Deltei Dunarii apartine grecului Herodot, care descrie intrarea flotei persane a lui Darius prin Delta, dupa ce poposise la Histria. Aici sunt prezente mai mult de 320 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa proaspata, Delta Dunarii intrand in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991 ca rezervatie a biosferei. Un peisaj mirific se ofera turistului avid de natura. 18 rezervatii protejate si zone-tampon sunt raspandite in Delta. Amatorii pescuitului sportiv pot gasi in apele Deltei stiuca, somn, crap, salau , caras, caracuda, avat, biban, rosioara, platica, lin. Vegetatia este una specifica mlastinilor si ocupa 78% din totalul suprafetei. Dunarea, ajunsa la Patlageanca, se bifurca in doua brate, Bratul Chilia la nord si Bratul Tulcea la sud, brat care mai apoi se desparte in Bratul Sulina si Bratul Sfantul Gheorghe . Bratul Chilia formeaza granita cu Ucraina si transporta pe cursul sau de o lungime de 104 km 60% din apele si aluviunile Dunarii. Bratul Sulina este situat in mijlocul Deltei, si, spre deosebire de Chilia, are un curs rectiliniu, fiind permanent dragat si intretinut pentru navigatia vaselor maritime. Cursul bratului Sfantul Gheorghe este orientat spre sud-est si se desfasoara pe 112 km, transportand 22% din debitul Dunarii. La varsare formeaza insulele Sacalin, considerate un inceput de delta secundara. Delta Dunarii este cea mai noua forma de relief din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea