Social

#vacanta elevi #vacanta de vara #an scolar #tarife turistice #vacanta litoral

Vacanta de vara a elevilor ar putea fi marita

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) si Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus cer incheierea anului scolar la 1 iunie "macar pentru clasele I-VIII", potrivit unui comunicat remis astazi Mediafax.

Patronatele din turism vor ca vacanta de vara a elevilor de clasele I-VIII sa inceapa mai repede, respectiv la 1 iunie, si nu la 22 iunie, asa cum este in prezent. Motivul invocat de FPTS si partenerii sai este acela ca familiile cu copii ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral.

"Operatorii din turism reprezinta contribuabili la bugetul de stat care doresc sa-si imbunatateasca aportul la produsul intern brut, dar micsorarea vacantelor de vara si cresterea anului scolar aduc o scadere a numarului de zile pe care elevii si le pot petrece in statiunile turistice, depasindu-se si perioada in care acestia pot beneficia de tarife reduse. (...) Tocmai de aceea, propunem demararea unei colaborari intre Ministerul Educatiei Nationale si autoritatile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de invatamant care sa tina seama si de programul de vacanta al elevilor din perspectiva ofertei turistice", explica presedintele FPTS, Dan Matei Agathon.

Sursa foto: flacaraiasului.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea